De basis van een leuke kinderkamer

Je bent in verwachting van je eerste kindje, super spannend! Je begint aan heel nieuw avontuur. Je hebt er natuurlijk super veel zin in en kan niet wachten om die leuke babykamer in te gaan richten. Je hebt al allerlei ideeën in je hoofd over hoe je het wilt gaan inrichten. Maar voordat je begint aan de inrichting van de kamer begin je met de basis. we hebben het natuurlijk over de vloer en de muren. Want zonder een leuke vloer of een leuk laagje behang wordt jouw babykamer nooit zo perfect als jij in je hoofd hebt.

Vloer

De basis van een leuke babykamer is de vloer. Dit bepaalt een groot deel van de sfeer van de kamer. Voordat je een vloer kiest houd je rekening met verschillende factoren:

  • Budget: hoeveel ben je van plan uit te geven aan alleen de vloer?
  • Uitstraling: wat voor uitstraling moet de kamer krijgen?
  • Sfeer: en wat voor sfeer wil je met de vloer creëren?

Afhankelijk van deze factoren kies je uiteindelijk een vloer die het meest bij jouw eisen past. ben je op zoek naar bijvoorbeeld een warmere sfeer met een niet al te groot budget kan je het best kiezen voor een grenen houten vloer of vurenhout.

Behang

Naast het kiezen van de juiste vloer is ook het behang heel belangrijk. Het moet natuurlijk wel een kinderkamer blijven, kies daarom behang dat hier bij past. je hoeft niet perse de kleuren blauw of roze te gebruiken om aan te geven of er een jongetje of meisje slaapt. Je kan ook leuk kinderbehang met een printje ophangen, dit oogt kindvriendelijk en lief. Daarnaast kan je er ook rekening mee houden dat het behang ook leuk blijft als je kind wat ouder wordt zodat je hier later kosten mee kan besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *