Diamond painting informatie

Je ziet het steeds vaker, hele gezinnen die in opperste concentratie aan de tafel zitten en allemaal gefocust zijn op pincet en op kleine gekleurde kristallen steentjes.
Dan weet je dat diamond painting de hobby is die beoefend wordt, want dan maak je met behulp van pincet en gekleurde kristallen steentjes een uniek schilderij voor aan de muur in de slaap- of woonkamer.
Diamond painting
geeft rust na een drukke werk- en schooldag en levert echt prachtige resultaten op.

Canvas, pincet en gekleurde steentjes
Ga je aan de slag dan krijg je een compleet pakket thuis met behalve een pincet en gekleurde steentjes een canvas met daarop een patroon.
Op dat patroon staat duidelijk aangegeven welke kleur waar precies neergelegd moet worden. Eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf.
Het is overigens wel verstandig om voor je de steentjes neer gaat leggen eerst de verschillende kleuren te sorteren en die gesorteerd en wel in een opbergdoosje te doen.
Dit maakt ‘borduren met steentjes’ gemakkelijker en sneller. Je bepaalt helemaal zelf in welke hoek van het canvas je gaat beginnen.
Je maakt vervolgens de lijmlaag van de beschermfolie op het canvas in die hoek los, klapt het om en legt de steentjes per kleur neer.

Druk de steentjes regelmatig even stevig aan
Ben je eenmaal bezig, druk dan regelmatig de steentjes aan zodat ze strak tegen elkaar aan komen te liggen om zo het mooiste kunstwerk te maken.
Werk bovendien ook altijd op een vlakke ondergrond.
Dit werk namelijk veel prettiger. Nog een voordeel van diamond painting is dat je het gemakkelijk weglegt om later op de dag of de volgende dag weer te pakken en verder te gaan.
In de praktijk echter maken mensen vaak hun kunstwerk in een keer af. Zo leuk vinden ze diamond painting.

Laat je eigen foto op canvas drukken
Het patroon op het canvas? Die zijn er in allerlei categorieën zoals natuur, mens, dier, artiesten, bloemen, boerderij, feest en mensen.
Verder zijn er speciale canvassen voor de feestdagen en kun je ook je eigen foto op canvas laten drukken.
Wil je helemaal zelf bepalen wat je wilt maken, dan kies je uiteraard voor een blanco canvas.
Dan maak je écht helemaal je eigen unieke kunstwerk, iets dat nergens anders aan de muur hangt.

Maak ook een telefoonhoesje, sleutelhanger of tas
Behalve mooie schilderijen in verschillende afmetingen, kun je met diamond painting ook je eigen sleutelhanger maken of een fraai en uniek telefoonhoesje.
De doorgewinterde beoefenaars van diamond painting maken zelfs sieraden en gadgets terwijl er ook fraaie tassen gemaakt kunnen worden voor de vrouw die niet houdt van standaard.
Diamond painting is voor heel het gezin en geeft rust. Bovendien is het een hobby waarin je al je creativiteit kwijt kunt.
Behalve het geleverde pakket met canvas, steentjes en pincet, is het verstandig zelf een doosje met vakjes aan te schaffen waarin je de steentjes per kleur sorteert.
Dat werkt gewoon gemakkelijker en op die manier maak je sneller heel veel verschillende kunstwerken voor aan de muur.