Gietvloer of een houten vloer?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar weet je niet goed of een gietvloer of een houten vloer beter bij je past? Om de keuze makkelijker te maken is het geen slecht idee om eerst naar de verschillen te kijken. Zo geeft een gietvloer een moderne look, terwijl een houten vloer een natuurlijke look geeft wat veel mensen kunnen waarderen. Maar goed, er zijn natuurlijk nog meer factoren die meewegen dan alleen het uiterlijk. In dit artikel vertellen we jou meer over de verschillen tussen een gietvloer en een houten vloer.

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer heeft veel voordelen. Zo is het eenvoudiger om een gietvloer te onderhouden dan een houten vloer. Toch nemen veel mensen hier genoegen mee aangezien ze de uitstraling van een houten vloer een stuk mooier vinden. Dit is dus een afweging die je moet maken. Daarnaast is het eenvoudig om een gietvloer schoon te maken. Ligt er viezigheid op de vloer dan verwijder je dit eenvoudig met een doekje en hoef je je nergens druk over te maken. Gietvloeren zijn naadloos waardoor verschillende ruimtes mooi in elkaar overlopen, mocht je meerdere ruimtes van een gietvloer voorzien. Heb je kinderen, dan word je helemaal blij van een gietvloer, aangezien deze geluids bestendig, waardoor geluidsoverlast door spelende kinderen verleden tijd wordt. Meer informatie over de voordelen van gietvloeren

Een houten vloer

Hout is een natuurproduct waardoor het meer onderhoud vereist. Eens in het jaar dien je de houten vloer in was te zetten. Hiermee breng je een laagje aan wat het hout beschermt tegen vocht en viezigheid. De reden waarom mensen voor een houten vloer kiezen is voor de uitstraling. Zij nemen genoegen met de hoge prijs in vergelijking met andere vloeren en zijn bereid om meer onderhoud te plegen. Bij een houten vloer, mocht er iets op de grond vallen, is het belangrijk dat deze direct schoon wordt gemaakt om vlekken en andere problemen te voorkomen. 

Het verschil in aanleg

Bij beide vloeren is de aanleg ervan een echt vak. Het vereist veel nauwkeurigheid, kennis en daarbij moet je weten wat je aan het doen bent. Wanneer de aanleg niet op de juiste manier gebeurd kan het zijn dat de houten planken krom gaan zetten of dat er scheuren en barsten in de gietvloer ontstaan. Neem daarom de tijd voor het vinden van een juiste leverancier die weet wat het doet en verstand van zaken heeft.