Het onderhouden van je busje

Een echt hardwerkende vakman hecht veel waarde aan zijn bus. Het is meer dan een vervoersmiddel dat je naar je bestemming brengt.  Een bus is voor een vakman zijn gereedschapskist en zijn kantoor in één. Alle benodigdheden en een beetje extra worden hierin vervoerd en hij is waarschijnlijk voorzien van alle faciliteiten die jij nodig hebt. Ook als vloerenlegger heb jij zo’n soort bus nodig en waarschijnlijk heb je er ook een. Deze bus wil je goed onderhouden en daarom geef ik je hierbij tips om dit te realiseren.

Gietvloer

Ga naar de garage
Om de zoveel tijd of zoveel kilometer moet er even onder de motorkap gekeken worden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de distributieriem nog in orde is en of de remblokken nog naar behoren functioneren. Maar je motor wordt natuurlijk in het algemeen even gecontroleerd op problemen en storingen.

Bezoek de wasstraat
De eerste keer dat je bij een project aan komt rijden zien mensen als eerst je bus. Hiernaast rijd je in je bus over de snelweg en worden mensen geconfronteerd met de bestikkering. De bus is echt het visite kaartje van je bedrijf. Je wilt dat je bus representatief staat voor je bedrijf: punctueel, netjes en kwaliteit, toch? Mensen krijgen een frisse en nette indruk van jou en van je bedrijf.

Onderhoud van het interieur
Het is belangrijk om de buitenkant van de bus goed schoon te houden, maar ook de binnenkant is heel belangrijk. Je hebt waarschijnlijk geld geïnvesteerd in het interieur en het is erg vervelend als je schroevendraaier of een laminaten plank een kras maakt op je leren bekleding. Gelukkig kan je beschadigd leer weer repareren met leer verf. Je kan leer verven met indringverf leer om er voor te zorgen dat de krasjes weggepoetst zijn.

Als je dit doet blijft de kwaliteit gewaarborgd en houd je een hoge restwaarde. Op deze manier levert je bus op het eind ook nog wat op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *