Hoe vrolijk ik mijn ‘saaie’ trap op?

De trap wordt vaak gezien als praktisch en handig, maar heb je wel eens aan de trap als decoratiestuk gedacht? De trap is vaak niet het mooiste plekje van je huis, het is soms zelfs het saaiste gedeelte van het huis. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, maar met een paar simpele aanpassingen kun jij van jouw trap een echte eyecatcher maken. Een trap waar je met plezier van boven naar beneden loopt, of andersom.

Vrolijk behang

Behang plak je meestal op de muur, maar heb je wel eens gedacht aan het behangen van de trap? Behang kun je prima gebruiken om de trap mee op te fleuren. Je kunt bijvoorbeeld de treden beplakken met bloemenbehang of een andere leuke print. Maar je kunt er ook voor kiezen om elke traptrede met ander behang te bekleden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Houd het bijvoorbeeld rustig met zachte kleuren, zoals lichtroze en grijs of maak het super vrolijk met knalgeel of neon roze behang.

trap

Maak een statement

Wil je van je trap een echte eyecatcher maken, maar vind je het zonde om de trap te bekleden met behang of deze bijvoorbeeld te verven? Dan kun je de trap ook heel goed laten opvallen door een statement wall te maken. Maak de muur naast de trap opvallend. Dit kun je doen door een opvallend behangetje of een leuke kleur verf aan te brengen. Wat ook een leuk idee is, is een muurschildering  maken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei leuke bloemen of de skyline van New York op de muur of natuurlijk iets anders leuks. Jij hebt de touwtjes in handen.

trap 1

Trap compleet laten renoveren

Heb je alles al geprobeerd, maar word je trap er niet echt vrolijker van? Dan kan traprenovatie een optie zijn. Je hoeft niet een compleet nieuwe trap aan te schaffen, de oude wordt gewoon gerenoveerd. Dit kan je heel wat kosten besparen. Woon je toevallig in Noord-Holland en ben je op zoek naar een traprenovatie in omgeving Zaandam? De toppers van TopTrap staan te wachten om bij jou aan de slag te gaan en jouw trap een stuk vrolijker te maken.