De leukste dingen om van hout te maken

Met hout kun je van alles maken. Van een boekenkast tot een zeepkist. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort hout je hebt liggen, met elke soort kun je wel wat leuks maken. Gebruik oude restjes hout of je kunt hout online bestellen. Ja, je hoeft niet meer helemaal naar de bouwmarkt. Je krijgt het nu gewoon netjes thuisgebracht. Al zin gekregen om aan de slag te gaan? Wij geven je drie leuke ideeën over wat je met hout kunt maken.

Een wijnrek

Houd jij ook zo van een wijntje op z’n tijd? Dan heb je vast wel een paar lekkere flessen wijn in de kast staan. Een leuk idee is om van hout een wijnrek te maken. Wij snappen namelijk wel dat jij die dure wijn uit Frankrijk wilt showen aan iedereen die bij je over de vloer komt. En het leuke is; het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Op internet zijn veel verschillende bouwtekeningen van wijnrekken te vinden. Na een dagje hard werken, presenteer jij straks al je wijn op het mooie zelfgemaakte wijnrek.

Een palletbed

Is het tijd voor een nieuw bed? Maar kan je eigenlijk niet meer zoveel geld missen? Denk dan eens na over een palletbed. Pallets zijn erg goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Ga eens langs bij de bouwmarkt en hier zul je pallets in allerlei verschillende soorten en maten vinden. Een palletbed kun je heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je hoeft te doen is het aan elkaar bevestigen van een aantal pallets en hier leg je vervolgens het matras op. Binnen no time heb jij een groot loungebed in de slaapkamer staan.

Een plantenbak

Heb jij altijd al groene vingers gehad? En ben je ook nog een beetje handig met een zaag? Dan is dit een leuke uitdaging voor je: een houten plantenbak maken. Je kunt zelf bepalen hoe groot, hoe breed en hoe diep je de plantenbak wilt maken. Ook kun je bijvoorbeeld nog wieltjes onder de plantenbak plaatsen, zodat je deze elke keer ergens anders kunt neerzetten. Vergeet niet om een stuk gaas van nylon of vinyl in de plantenbak te plaatsen. Dit beschermt het hout. Veel succes met jouw eigen hout project!