Tips voor het kiezen van een nieuwe trap

Ga je verhuizen? Of is je trap wel toe aan vernieuwing? Het kiezen van een nieuwe trap kan nogal lastig zijn. Je wilt natuurlijk een functionele trap, maar het oog wil ook wat, toch? Er zijn veel verschillende soorten materialen waarvan jouw toekomstige trap gemaakt kan worden en ook zijn er talloze verschillende soorten trappen. Maar welke trap past nou het beste bij jouw huis? Wij geven je een paar tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe trap.

Wat wil je?

Voordat je in de auto stapt en naar een winkel rijdt, is het belangrijk dat je jezelf van tevoren afvraagt wat je nou eigenlijk wilt. Wat voor soort trap wil je? En wat is eigenlijk jouw stijl? Wil je een moderne trap? Of juist een klassieke? Je wilt natuurlijk dat de stijl van je interieur goed past bij de stijl van de trap. Zo valt alles samen in één mooi geheel. Van welk materiaal moet de trap gemaakt zijn? Ga je voor hout of wil je toch liever een stalen trap? En zo zijn er nog veel meer vragen die je jezelf moet afvragen.

trap4

Gebruik de ruimte

Heb je een kleine woning? Dan heb je waarschijnlijk niet veel ruimte voor de trap. Het is belangrijk dat je de ruimte gebruikt die je hebt. In een grote ruimte kun je een grote trap plaatsen, maar in een kleine woning kan het beter zijn om een ruimtebesparende trap te plaatsen. Dit is een compacte trap die niet veel ruimte inneemt. Heb je wel veel ruimte? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote draaitrap of een kwartslagtrap. Een kwartslagtrap, de naam zegt het al, is een trap die een kwartslag draait. Dit soort trappen kun je alleen in een grote open ruimte plaatsen.

 

trap3

Trap op maat

Elke woning is anders, ook de trap in elke woning is anders. Het is dan ook belangrijk dat je een goed bedrijf inhuurt dat verstand heeft van het maken van trappen op maat. Het kan namelijk zo zijn dat jouw trapruimte niet de gangbare maten heeft. Je wilt natuurlijk wel dat de trap er straks ontzettend strak bij staat. Ga niet zomaar met de eerste de beste aanbieder in zee. Ga in gesprek met verschillende aanbieders en kies de beste. Zo loop jij straks op jouw perfecte trap.