Tips om te besparen op je energierekening

De kosten voor het verbruik van energie is een van de grootse maandelijkse kostenpost. Gelukkig is het relatief eenvoudig om hierop te besparen. Je hebt namelijk dagelijks tientallen keren te maken met energie en zo zijn er dus ook tal van mogelijkheden om te besparen op energie. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden hoe jij kan beginnen met besparen op je energiekosten!

Woning

Voor je huis zelf is het voornamelijk van belang dat het goed is geisoleerd. Op die manier blijft kou (beter) buiten de deur en blijft geproduceerde warmte van bijvoorbeeld de vloerverwarming beter bewaard in huis. Op die manier hoef je veel minder te stoken. Wanneer je in een relatief oude woning woont, kan je alsnog met terugwerkende kracht je huis beter laten isoleren. De meeste gebruikte manier om te isoleren is door middel van steenwol. Dit is niet alleen relatief goedkoop, maar tevens erg effectief. In tegenstelling tot wat bepaalde bronnen melden, is het gebruik van steenwol veilig.

Elektrische apparaten

Tegenwoordig hebben we allemaal tientallen elektrische apparaten in huis, waarvan het meerendeel de hele dag door energie vreet. Dit is zonde! Denk bijvoorbeeld aan de televisie die op standby staat op de oplader van je smartphone die in het stopcontact blijft zitten. Deze apparaten blijven hierdoor energie gebruiken. Hier is een oplossing voor. Zo kan je stopcontacten kopen met een timer, hierdoor ben je er zeker van dat op een bepaald moment geen stroom meer wordt verspild en je enkel energie verbruikt wanneer het apparaat in gebruik is.

Wassen

Een wasmachine verbruikt relatief veel energie, zeker wanneer je deze op volle toeren laat draaien. Zorg er daarom voor dat je pas gaat wassen wanneer de wasmachine volledig gevuld is. Verder bespaar je ook energie door op een lagere temperatuur te wassen. Wassen op 40 graden is bijvoorbeeld al ruim voldoende om de was goed schoon te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *