Tips om inbrekers buiten te houden zonder alarmsysteem

Een woning beveiligen tegen inbrekers blijkt vaak lastiger te zijn, dan men op voorhand verwacht. Sloten zorgen er weliswaar voor dat de kans op een inbraak kleiner wordt, maar bieden geen weerstand meer als de inbrekers eenmaal in je woning aanwezig zijn. Op dat moment zou een alarmsysteem de beveiligende werking van de sloten over kunnen nemen. Niet iedere woningbezitter zit echter op een compleet alarmsysteem te wachten. Een alarmsysteem installeren is duur en daarbij niet altijd noodzakelijk. In dit artikel geven we je tips om inbrekers buiten te houden zonder alarmsysteem.

Wil je direct inbraakpreventie in Amstelveen laten installeren, zonder een alarmsysteem te moeten gebruiken? Kies in dat geval voor de slotenmaker die we voor het schrijven van dit artikel spraken.

Goede sloten op ramen en deuren
Inbrekers buiten je woning houden begint bij het gebruik van de juiste sloten. Deuren kunnen het beste met cilindersloten beveiligd worden. Deze cilindersloten hebben doorgaans twee of drie contactpunten met de deurpost. Naast cilindersloten voor je deuren, kun je voor bijzetsloten voor ramen kiezen. Bijzetsloten zijn te bestellen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Bij de aanschaf van sloten dien je goed te letten op de SKG-rating van de sloten. Des te hoger deze beoordeling is, des te meer weerstand bieden de sloten bij een inbraak.

Betere beveiliging met optionele componenten
Met goede sloten alleen zal je woning nog niet voldoende beveiligd zijn tegen inbrekers. Kies daarom voor verschillende extra componenten. Denk aan een anti-inbraakstrip, die je tussen de deur en deurpost kunt plakken. Deze strip voorkomt dat inbrekers de deur met een koevoet of breekijzer open kunnen breken. Ook het gebruik van een anti-kerntrekcilinder kan verstandig zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Een anti-kerntrekcilinder maakt het onmogelijk om de cilinder middels kerntrekken uit het slot te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *