Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Ga jij binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd! Natuurlijk is het hartstikke leuk dat je naar een nieuwe woning gaat, maar het verhuizen zelf valt niet mee. Er zijn echter tips om je verhuizing soepel te laten verlopen. Wij geven je handige verhuistips zodat jij je tijdens de verhuizing nergens druk om hoeft te maken.

Begin niet te laat

Als je gaat verhuizen is het verstandig om al op tijd te beginnen met de voorbereiding. Ruim alvast je woning op zodat je enkel de spullen hoeft te verhuizen die je ook echt nodig hebt. Alles wat je niet meer nodig hebt kun je verkopen, aan een ander geven of wegdoen. Op deze manier scheelt het veel werk als jij eenmaal in je nieuwe woning alles moet uitpakken.

Materiaal om te vullen

Als je gaat verhuizen zijn er veel zaken die je moet vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan de wasmachine, glazen kasten en de koelkast. Sommige spullen moeten tijdens het vervoeren gevuld worden. Dit kun je doen door oude handdoeken of kranten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een doos met glazen die anders tijdens het vervoeren kunnen breken. Het is verstandig om al ruim op tijd vulmateriaal te verzamelen. Gooi kranten niet weg en bewaar oude kledingstukken.

Markeer dozen per kamer

Als je gaat inpakken is het aan te raden om de dozen te markeren per kamer. Zo kunnen de dozen tijdens het verhuizen direct naar de juiste kamer gebracht worden. Dit scheelt erg veel werk tijdens het uitpakken. Als alle spullen van een bepaalde kamer al op de juiste plek staat hoef je na de verhuizing niet meer te sjouwen met spullen in je nieuwe woning. Nummer de dozen bijvoorbeeld, nummer 1 is de keuken, nummer twee is de woonkamer etc. Of geef de dozen per kamer een kleur. Zo weten de verhuizers ook waar de dozen naar toe moeten en heb je straks niet 20 dozen in je woonkamer staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *