Een tuinhuis met golfplaten, waarom?

Op foto’s op social media ziet het er altijd zo leuk uit; een tuinhuisje. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook nog eens heel handig. Je kunt al je tuingereedschap erin opbergen of je fiets erin neerzetten. Wil je het tuinhuisje graag zelf bouwen? Hier komt nog best wel veel bij kijken. Zo moet je rekening houden met de vorm van het huisje, de soorten hout, maar ook met het dak. Bij een tuinhuis wordt er vaak gekozen voor een dak met golfplaten, maar waarom nou eigenlijk?

Waarom golfplaten?

Bij golfplaten denken de meeste mensen aan de platen op schuren of stallen bij een boerderij, maar wist je dat deze golfplaten niet alleen voor schuren of stallen worden gebruikt? Voor tuinhuisjes kun je deze platen ook heel goed gebruiken. De golfplaten zijn waterdicht en kunnen geleverd worden in verschillende kleuren. Zo kun jij de kleur kiezen die het beste bij jouw tuinhuisje past. Nog een voordeel: golfplaten zijn niet erg duur. Ze doen hun werk prima en zijn ook nog eens goed voor jouw portemonnee, wat wil je nog meer?

golfplaten

Verschillende soorten

De golfplaten zijn niet alleen in verschillende kleuren te verkrijgen, ze zijn er ook in verschillende soorten. We lichten de twee bekendste soorten voor je toe.

 

 

  • Polyester golfplaat

 

Deze golfplaten hebben als kenmerk dat deze lichtdoorlatend zijn. De platen zijn erg stevig en erg duurzaam. Ook zijn ze uv-bestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de platen gaan verkleuren.

 

  • PVC golfplaat

 

PVC golfplaten laten net zoals de polyester variant veel licht door. De PVC golfplaten zijn daarentegen erg goed te bewerken en zijn prima bestand tegen weersomstandigheden. Deze soort golfplaten is zeer geschikt voor een schuurtje of fietsenstalling.

 

golfplaten 1

Welke soort moet ik hebben?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: welk type golfplaten is het beste geschikt voor mijn tuinhuisje? Dit kunnen wij alleen niet met zekerheid zeggen. Je kunt het beste een schets maken van het bouwwerk en aangeven wat de lengte en breedte zal zijn. Vervolgens kun je je leverancier of bouwmarkt om advies vragen. Het verschilt namelijk per situatie welk materiaal je nodig hebt. Laat je goed informeren! Dit kan je veel geld en zorgen besparen.