Vloeren, wat valt onder de woonverzekering?

Stel je eens voor dat je vloer om welke reden dan ook beschadigd raakt. Heb je in dit geval nog iets aan je verzekering? Voor veel mensen is het onduidelijk of beschadigde vloeren ook gedekt worden of niet. Ten eerste hangt dit natuurlijk af van de verzekering en de voorwaarden. De verzekeraars hebben duidelijke afspraken gemaakt wat wel en niet gedekt wordt. Lees verder en ontdek of je schade aan je vloer kunt declareren of niet.

Woonverzekering, opstalverzekering of inboedel?

De woonverzekering, opstal- en inboedelverzekering worden vaak door elkaar gehaald. Eigenlijk is het verschil heel eenvoudig: een opstalverzekering dekt alle elementen in huis die je niet weg kunt halen, zoals de muren, ramen en de kruipruimte bijvoorbeeld. Bij een inboedelverzekering is alles verzekerd wat los in huis staat, zoals een bank, een schilderij of een televisie. Een woonverzekering is een combinatie van beiden. Maar hoe zit het dan precies met vloeren? Valt deze onder een inboedel of een opstalverzekering? Er zijn namelijk vloeren die je wel uit elkaar kunt halen zoals een parketvloer, maar ook vloeren zoals een gietvloer waarbij dit niet mogelijk is. 

gietvloer

Waar valt een vloer onder?

De verzekeraars nemen het verschil tussen een inboedel en een opstalverzekering heel letterlijk. Heb je een parketvloer en zijn alle stukjes aan elkaar vast gelijmd dan valt het onder een opstalverzekering. Indien je de vloer wel kunt verwijderen dan kun je eventuele schade alleen via een inboedelverzekering declareren. Wanneer je de vloer zonder beschadigingen aan te brengen aan het huis of de vloer zelf kunt verplaatsen dan valt het onder de inboedelverzekering. Praten we over vloerbedekking of tapijt dan valt het altijd onder inboedel. Voordat je een verzekering afsluit is het slim om te kijken wat de maximale vergoedingen zijn; dit verschilt namelijk per verzekeraar. Het is belangrijk dat de vloeren goed verzekerd zijn, aangezien het bij de aanschaf van een nieuwe vloer vaak om hoge bedragen gaat. Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/woonkamer-stoel-sofa-bank-home-2155376/

Woonverzekering afsluiten

Kies je voor een woonverzekering dan weet je zeker dat je goed zit. Een woonverzekering is namelijk een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Wel is het dan nog steeds belangrijk dat je de voorwaarden van de voren goed doorleest. Het is belangrijk om te weten wat de maximale vergoedingen zijn, aangezien de hoogte ervan per verzekeraar kan verschillen. Meer weten over het afsluiten van een goede woonverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *