Vloerverlichting, kan dat met een gietvloer?

Het is geen slecht idee om in vloerverlichting te investeren: je verhoogt de veiligheid van je woning en daarbij is het heel praktisch. Het goede nieuws is dat je een gietvloer kunt combineren met vloerverlichting. In dit artikel gaan we jou uitleggen hoe het precies werkt en wat de kosten zijn. Lees snel verder en ontdek of vloerverlichting iets voor je is.

Vloerverlichting voor de sfeer

Mensen kopen vloerverlichting voor een betere sfeer. Bij de aanschaf van vloerverlichting kun je de intensiteit van de verlichting kiezen. Ook is het mogelijk om dimbare lampen aan te schaffen, zodat je ten alle tijden de intensiteit zelf kunt instellen. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om vloerverlichting in de hoeken van een kamer te plaatsen. Ook is het mogelijk om vloerverlichting dichtbij de muur te plaatsen, zodat het de muren extra onder de aandacht brengt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waardoor het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Het beste is om een showroom te bezoeken waar je inspiratie op kunt doen. Ook zou je bijvoorbeeld het internet kunnen raadplegen. Op websites zoals Pinterest is voldoende informatie in te winnen. Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/licht-abstract-geen-mensen-2723428/

Functionele vloerverlichting

Daarnaast kan vloerverlichting ook heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld om het huis te beveiligen tegen inbrekers. Inbrekers breken minder snel in bij huizen die goed verlicht zijn. Vloerverlichting verhoogt niet alleen de veiligheid van het gebouw, maar ook de veiligheid voor jezelf. Zo is het met vloerverlichting makkelijker om de weg in het donker te vinden. Kies je voor een gietvloer dan is het zeer eenvoudig om voor vloerverlichting te kiezen zonder dat dit een fortuin kost. Niet alle gietvloeren bedrijven leggen vloerverlichting aan. Toch zijn er voldoende bedrijven te vinden die een gietvloer met verlichting kunnen aanleggen.

 

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen gebruik maken van vloerverlichting om hun tuin te verlichten. In dit geval combineren ze buitenverlichting met vloerverlichting wat mooie resultaten kan opleveren. 

gietvloer

Wat kost vloerverlichting

Het is lastig om iets nuttigs te zeggen over het geld dat je kwijt bent voor vloerverlichting. Dit hangt van verschillende factoren af zoals de totale oppervlakte, hoeveel verlichting je wilt aanbrengen, de keuze voor de verlichting en het bedrijf dat de verlichting gaat aanleggen. Het is slim om voor led verlichting te kiezen, aangezien deze lampen meer energie omzetten in licht. Led verlichting is duurder in aanschaf, maar je verdient de investering dubbel en dwars terug doordat de energierekening een stuk lager zal uitpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *