Waarom raamdecoratie zo belangrijk is

Iedereen heeft ze in huis: ramen. Deze ramen zorgen voor lichtinval, maar mensen kunnen er ook gemakkelijk door naar binnen kijken. Daar is iets op bedacht, namelijk raamdecoratie. Deze decoratie houdt de zon buiten en geeft je de nodige privacy, maar zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid in huis. Goede raamdecoratie is dus eigenlijk onmisbaar in het interieur. In dit artikel vertellen we je alles over raamdecoratie.

Zorgt voor sfeer

Raamdecoratie zorgt voor sfeer in de woning. Het heet niet voor niets raamdecoratie. Het is een manier om je raam mee te decoreren. De belichting van een ruimte is echt een sfeerbepaler. Je kunt tegenwoordig kiezen uit enorm veel verschillende soorten raamdecoratie. Je kunt overdag het licht in huis halen met lichtdoorlatende gordijnen en ‘s avonds de gordijnen dichttrekken voor een gezellige sfeer. Je hebt onwijs veel mogelijkheden.

Raamdecoratie

 

Verschillende soorten raamdecoratie

Zoals net al werd verteld, kun je kiezen uit erg veel verschillende raamdecoratie. Elke soort heeft weer andere eigenschappen. Er zit voor iedereen wel iets bij.

 

 

  • Plisségordijnen

 

Plisségordijnen hebben een geplooide stof en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Denk aan een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante stof.

 

  • Rolgordijnen

 

Rolgordijnen zijn erg makkelijk. Je kunt ze op en neer halen met een touwtje. Ook bij rolgordijnen kun je kiezen uit verschillende stoffen.

 

  • Jaloezieën

 

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Je hebt veel lichtinval, maar dit kun je veranderen door de lamellen te kantelen. Je kunt zelf kiezen hoeveel licht je binnen wilt krijgen.

Raamdecoratie 1

Erg praktisch

In onze huizen is het natuurlijk belangrijk dat alles er goed uitziet, maar het moet ook wel een beetje praktisch zijn. Je wilt natuurlijk geen gordijnen die je moeilijk open en dicht krijgt. Test daarom de gordijnen uit voordat je deze koopt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wat ook erg handig is: raamhorren. Deze kun je in het raam zetten en dit zorgt er vervolgens voor dat er geen vervelende muggen meer binnen komen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten raamhorren in diverse kleuren. Zo is er voor iedereen wel een raamhor dat perfect in het huis past.