Een wasmachine verhuizen. Hoe doe je dat?

Tijdens het oververhuizen kan je eenvoudig schade aanbrengen aan de muren of vloeren. Je wilt het huis in goede staat opleveren aan de nieuwe bewoners, waardoor het belangrijk is om een plan te maken voor de oververhuizing. Neem bijvoorbeeld een wasmachine, hoe verhuis je deze over zonder schade aan te brengen aan de muren en vloeren? Een wasmachine is nogal zwaar en daarnaast erg onhandig om vast te pakken. Hieronder lees je hoe je een wasmachine zonder problemen naar je nieuwe huis brengt.

Begin met een goede voorbereiding

Te beginnen: een wasmachine zit op het stroom- en waternetwerk aangesloten. Het is belangrijk dat je beide aansluitingen los koppelt. En dan bedoelen we met name de wateraansluiting. Deze heeft de tijd nodig om helemaal leeg te lopen. Je maakt de slang los en laat deze tot de laatste druppel uitlekken. Daarbij is het slim om de slang aan de wasmachine vast te maken met het uiteinde omhoog. Hiermee zorg je ervoor dat er geen water uit de slang lekt tijdens de verhuizing. Eventueel kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Zij hebben veel ervaring met het oververhuizen van een wasmachine en kunnen je hier goed mee helpen. 

De wasmachine beschermen

Om schade aan de buitenkant van de wasmachine te voorkomen is het verstandig deze in te wikkelen met een beschermlaag zoals noppenfolie of beschermfolie. Hiermee bescherm je niet alleen de wasmachine zelf mee, maar ook de muren en de hoekjes wanneer de wasmachine tijdens het tillen ergens tegenaan komt te zitten. Er zijn ook speciale transportzakken te koop voor wasmachines. Hiermee bescherm je de wasmachine en tegelijkertijd geven deze zakken je meer grip waardoor het tillen een stuk eenvoudiger wordt. Het is belangrijk dat je de wasmachine niet over de grond heen sleept. Hiermee veroorzaak je namelijk krassen en beschadig je een gietvloer of een houten vloer. Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/schaar-tape-blister-folie-1986602/

Denk aan je eigen veiligheid

Bovendien is het belangrijk dat je jezelf niet in gevaar brengt. Een wasmachine weegt al gauw 60 kilo. Het is daarom verstandig om een wasmachine met 2 personen te tillen, waarbij je allebei twee hoeken vastpakt. Bij het tillen probeer je met een rechte rug te lopen. Staat je wasmachine op de tweede verdieping? Bespreek dan eerst een plan met degene die de wasmachine gaan tillen. Op deze manier weet je beiden wat er van je verwacht wordt en kan er weinig mis gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *