Welke trap past het beste in mijn huis?

De trap. Praktisch, maar de uitstraling telt ook mee, toch? Als je gaat verhuizen of als je je woning gaat verbouwen, wordt de trap nogal eens vergeten. Zonde, want de trap is een echte eyecatcher in huis. Het uitzoeken van een nieuwe trap kan nogal een hele klus zijn. Je hebt namelijk moderne trappen, maar ook klassieke en landelijke en industriële. De keuze is reuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij vertellen je welke trap het beste in jouw huis past.

Modern interieur

Bij een modern interieur hoort ook een moderne trap. Maar hoe ziet een moderne trap eruit? Als we aan een moderne trap denken, dan denken we aan less is more. Klinkt een beetje cliché, maar het is echt zo. Ook is het belangrijk in een modern interieur dat je de trap open en licht houdt. In een strak interieur is lichtinval namelijk erg belangrijk. Denk eens aan een zwevende trap. Dit is een erg moderne trap waarbij de traptreden aan de muur bevestigd zijn. Heb je kleine kinderen in huis? Dan kun je beter kiezen voor een dichte trap in een lichte kleur.

trap 2

Een klassieke trap

Heb je een klassiek interieur, maar is de oude trap wel aan vervanging toe? Dan wil je waarschijnlijk het liefst een mooie nieuwe klassieke trap. Er zijn verschillende mogelijkheden als je een klassiek interieur hebt.

 

 

  • Houten trap

 

In oude, klassieke huizen zie je vaak een prachtige houten trap. Hout straalt karakter uit en is erg stijlvol. Deze past dan ook perfect in huizen met een klassiek interieur.

 

  • Laminaat

 

Wil je het effect van een houten trap, maar heb je geen zin in het onderhoud dat een echte houten trap vergt? Dan is laminaat een goede optie. Je kunt het verschil met een echte houten vloer nauwelijks zien.

trap3

Traprenovatie

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten trappen. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke trap of de erg populaire industriële trap. Je kunt in een klassiek interieur ook heel goed een moderne trap plaatsen.

Kies wat jij mooi vindt.

Heb jij door dit artikel zin gekregen om de trap een opknapbeurt te geven? Dit kan gemakkelijk met een traprenovatie. Met een traprenovatie krijgt je oude trap eenvoudig en snel een geheel andere look. En dit zonder grote kosten.