De keukentrends van dit moment

De keuken, we brengen er onwijs veel tijd in door. We zijn er ‘s ochtends, ‘s middags, maar ook ‘s avonds. Het is een van de belangrijkste ruimtes in je woning en je wilt dan ook dat deze ruimte er goed uitziet. Is je keuken aan vernieuwing toe? Of ga je verhuizen en wil je graag een nieuwe keuken? Er zijn onwijs veel mogelijkheden als het gaat om de keuken. Wil je een beetje met de tijd meegaan? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwste keukentrends.

Kleur, kleur en kleur

De tijd van de spierwitte keukens is voorbij, kleur is nu helemaal in. Goud, koper, maar ook zwart zijn kleuren die je nu vaak voorbij ziet komen in de keuken. Denk dan bijvoorbeeld aan een koperen kraan of een gouden spoelbak. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar ook marmer is een grote trend. Met marmer geef je je keuken een bijzondere luxe uitstraling. Kies voor marmeren accessoires in de keuken of ga voor een marmeren keukenblad als je het aan durft.

keukentrends

 

Leven in de keuken

De keuken wordt niet alleen meer gezien als een plek om te koken, het wordt tegenwoordig gezien als een plek om te leven. De keuken is het hart van het huis en deze wordt dan ook veel gebruikt. Bijvoorbeeld om een ontbijtje klaar te maken voor het gezin, maar ook om een 3 gangen diner klaar te maken voor de hele familie. Steeds vaker wordt er gekozen voor een keuken met een groot kookeiland met barkrukken. Hierdoor kan er geleefd worden in de keuken terwijl jij aan het koken bent.

Niet vergeten: de keukendeurtjes

Heb je niet zoveel ruimte voor de keuken? Dan biedt deze trend uitkomst. Zwevende keukenkastjes zijn namelijk helemaal hip. Door het gebruik van zwevende keukenkastjes lijkt je keuken optisch groter. Ideaal voor kleine keukens. Ook geeft het je keuken direct een luxe uitstraling.

 

Ben je niet helemaal tevreden met de keukenkastjes in je keuken? Je hoeft dan niet gelijk een nieuwe keuken aan te schaffen. Met een keukenrenovatie kun je eenvoudig nieuwe keukendeurtjes en keukenkastjes laten plaatsen. Zo ziet je keuken zonder grote aanpassingen er gelijk een stuk anders uit.