Klussen in huis kan je zelf!

Het kopen van een huis is een behoorlijke investering. Naast dat je een hypotheek moet afsluiten, dien je ook rekening te houden met de kosten voor het kopen van de spullen in huis zoals het meubilair en decoratie en de kosten voor het eventuele verbouwingen. Toch kan je heel wat kosten op het verbouwen besparen door veel klusjes zelf te doen. Met een goede voorbereiding en kwalitatief materiaal kom je namelijk al een heel eind! Voordat je het weet heb je all helemaal onder de knie hoe je netjes een muur verft en netjes een vloer legt. In dit artikel geven we je een paar tips.

Gietvloer

Gereedschap

Maak gebruik van goed gereedschap en wees niet bang om hierin te investeren. Goed gereedschap zorgt er namelijk niet alleen voor dat je een hoop minder frustratie ervaart, maar ook dat je de klusjes beter kan afronden en er later ook meer profijt van zal hebben. Vind je de aanschaf van dergelijk gereedschap te duur? Informeer dan bij de bouwmarkt naar de mogelijkheden om materiaal te huren. Met een goede planning kan je deze klusjes dan in een dag voltooien waardoor je zo min mogelijk geld kwijt bent aan het huren van dit gereedschap. Veel voorkomende apparaten bij het klussen zijn bijvoorbeeld een stoomapparaat, verfspuit, decoupeerzaag, werkbank, laminaatsnijder, boor, hamer en een plintknipper.

Werkkleding

Voor je veiligheid en gezondheid is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve werkkleding. Zo ben je er zeker van dat je niet wordt gehinderd bij het klussen en geen of minimale lichamelijke ongemakken ervaart. Zo kan je flinke pijn in je knieën en rug ervaren wanneer je een vloer legt. Kniebeschermers of een broek met extra demping bij de knie kan dan uitkomst bieden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je veiligheid bij het zagen door een veiligheidsbril te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *