Je trap bekleden: voor welk materiaal kies je?

 

Heb je een nieuw huis gekocht? Of is de trap in je woning gewoon toe aan vernieuwing? Je hoeft niet gelijk een nieuwe trap te kopen, je kan de oude trap laten renoveren. Dit kan je een hoop geld en gedoe schelen. Als je je trap opnieuw wilt laten bekleden, moet je jezelf eerst afvragen met welk materiaal je dit wilt doen. Je hebt nogal veel keuze en dit maakt het niet makkelijker. Wij vertellen je alles over de verschillende soorten materialen.

Klassiek hout

Een klassieke houten trap blijft het goed doen in een klassiek interieur, maar ook in een modern interieur staat het erg stijlvol. In plaats van een nieuwe houten trap te laten installeren, kun je je trap ook laten bekleden met hout. Dit is een stuk goedkoper en geeft hetzelfde mooie effect. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten hout. Wil jij het liefst een donkere trap? Dan kun je kiezen voor donker hout. Als je de trap juist licht wilt houden, ga dan voor licht eikenhout.

De industriële trend

Je hebt er waarschijnlijk wel eens gehoord van een industrieel interieur. De industriële trend is nu helemaal hot en happening. Modern, robuust en ruig. Bakstenen muren en stalen meubelen. Ben jij ook helemaal weg van deze trend? En durf jij wel een stapje verder te zetten? Kies dan voor een stalen trap. Een stalen trap heeft een koele en stoere uitstraling en staat perfect in een industrieel  of modern interieur.

Vind je een stalen trap toch net iets te gedurfd? Ook met een houten of laminaat trap kun je heel goed de industriële sfeer toepassen in je huis.

Trap bekleden met stof

Ga je de oude trap laten renoveren en vind je het niet erg om regelmatig te stofzuigen? Dan is stoffen trapbekleding misschien wel iets voor jou. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, maar ook zijn er diverse printjes te vinden. Je kan het zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Ook is een stoffen trap erg lekker warm aan je voeten. Je kunt er dus gerust met blote voeten op lopen zonder dat dit koud aanvoelt.