Waarom ook jij zonnepanelen moet aanschaffen

Zonnepanelen, we zien ze steeds vaker voorbij komen. Op het dak van je buren, op die van je opa en oma en op die van je school. Zonnepanelen zijn enorm populair, maar waarom eigenlijk? We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens iets gehoord over zonnepanelen en zonne-energie, maar weet je ook wat het voor jou kan betekenen? In dit artikel vertellen wij je waarom ook jij een paar zonnepanelen aan moet schaffen.

Waarom zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een slimme keuze. Zowel voor jou als voor het milieu. Met zonnepanelen produceer je namelijk je eigen energie. Dit is erg goed voor het milieu, je draagt een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Maar zonnepanelen zijn ook erg gunstig voor je portemonnee. Je energierekening wordt namelijk een stuk lager en je hebt de investering binnen een aantal jaar al terugverdiend. En door het zelf opwekken van stroom ben je ook nog eens minder afhankelijk van stroomprijssteigingen. Eigenlijk alleen maar voordelen.

Hoe werkt zo’n ding?

Er zitten bijna alleen maar voordelen aan zonnepanelen, maar hoe werkt zo’n paneel nou eigenlijk? Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je dan alleen nog niet gebruiken. Daarvoor heb je een omvormer nodig. Via deze omvormer komt de elektriciteit in de meterkast terecht en kun je het gebruiken voor het zetten van een kopje koffie of voor andere dingen. Nog iets leuks: je kunt op de meter aflezen hoeveel stroom de zonnepanelen hebben opgewekt. Zo weet je precies wat jouw zonnepanelen nou eigenlijk doen.

 

Zonnepanelen kopen

Ben je overtuigd? Wil jij nu ook zonnepanelen op je dak installeren? Dan moet je op zoek gaan naar een leverancier van zonnepanelen. Maar er zijn nog een paar dingetjes waar je op moet letten als je daadwerkelijk zonnepanelen gaat aanschaffen:

 

 

  • Afmetingen van de panelen

 

Zonnepanelen zijn er in verschillende maten, het is belangrijk dat je het formaat kiest dat het beste bij jouw dak past.

 

  • Capaciteit

 

Er zijn panelen met verschillende capaciteiten. Als je een beperkt dakoppervlak hebt, wil je misschien zonnepanelen met een hogere capaciteit. Als je juist een groot dak hebt, kun je kiezen voor meer zonnepanelen met wat minder capaciteit.